Moja odgovornost ili odgovornost računovođe

Računovođa je vaš strateški poslovni partner. Obzirom da poznaje zakonske propise, može vas savjetovati kako da lakše postignete svoje ciljeve, uz istovremeno smanjenje troškova, a da pri tome poštujete sve zakonske propise.

Odabir knjigovodstveno – računovodstvenog servisa je jedna od najvažnijih poslovnih odluka i jedan od preduvjeta uspješnog poslovanja. Ovo je osobito važno na početku poslovanja kada vrlo lako možete napraviti propust ako nemate profesionalnog poslovnog savjetnika. Propusti obično rezultiraju dodatnim troškovima.

Važno je napomenuti da je za uspješnu poslovnu suradnju i uspješno izvršavanje zadataka bitna odgovornost svih sudionika poslovnog procesa. Kako bi računovođa mogao uspješno izvršavati svoje obveze, kvalitetno savjetovati svoje klijenta, klijenti moraju odgovorno pristupiti ovom poslovnom odnosu, dostavljati redovito svu dokumentaciju i podatke, ne prešućivati važne informacije vezane za poslovanje.

Kratko i jasno, Vi ste najodgovorniji za svoje poslovanje. Ukoliko odgovorno pristupate poslovanju, neće biti prepreka za uspješno funkcioniranje vašeg cjelokupnog poslovnog sustava. Kako ostali sudionici, tako ste i Vi odgovorni za kvalitetu poslovnih odnosa.

Najgora kombinacija je nedovoljno odgovoran klijent i nedovoljno stručan računovođa. U ovakvim poslovnim odnosima, ništa nije sigurno.

Ukoliko ste u potrazi za novim knjigovodstveno-računovodstvenim servisom ili trebate savjetovanje s područja računovodstva i financija, javite se u Ergon računovodstveni servis!