Vaš računovođa bi trebao biti vaš saveznik u rastu i profitabilnosti vaše tvrtke. Sasvim je jasno zašto je traženje profesionalnog računovođe pametan poslovni potez.

Profesionalni računovođa će vam osigurati uslugu poslovnog savjetovanja u svrhu postizanja maksimuma financijske koristi. Bitno je razviti kvalitetan i proaktivan poslovni odnos s računovođom kako bi lakše shvatio vaša očekivanja i poslovanje te kako bi vas mogao savjetovati po pitanju budućih ulaganja.

Ako koristite usluge provjerenih stručnjaka, možete biti sigurni u kvalitetu usluge i  vaše poslovanje će biti u skladu s važećim zakonskim propisima. Time ćete izbjeći potencijalne probleme, komplikacije u poslovanju i troškove.

Ako vaš računovođa ne uzima vrijeme da shvati Vaše poslovanje, postoji mogućnost da neće biti učinkovit u prepoznavanju prilika za vas niti u traženju mogućnosti ušteda. Ako do vašeg računovođe kontinuirano nije lako doći, ne odgovara na telefonske pozive kada ga trebate, ne sluša pozorno kada mu govorite ili se slaže s vama o svemu što kažete, to nije dobar znak. Razmislite o traženju novog.

Uz profesionalnog računovođu ste sigurni od neočekivanih poreznih obveza, kazni, kamata i ostalih problema koji mogu nastati nesavjesnim i nedovoljno stručnim obavljanjem računovodstvenih poslova.

Provjerite ima li Vaš računovođa certifikat ovlaštenog računovođe. Za  uspješno obavljanje ovog posla neophodno je odlično poznavanje područja rada, kontinuirano praćenje poreznih i zakonskih propisa, stalna edukacija.

Ukoliko ste u potrazi za profesionalnim računovođom, na raspolaganju su Vam usluge knjigovodstveno-računovodstvenog servisa Ergon!