Zašto je važno koristiti usluge provjerenog računovođe

Svi znamo koliko je zakonito financijsko poslovanje tvrtke važno i da se pogreške skupo plaćaju, a Porezna uprava kao da čeka da napravite pogrešku… i onda počinju problemi koji Vas koštaju ne samo u financijskom smislu, nego i vremena i živaca.

Zašto je važno koristiti usluge provjerenog računovođe?  Kao prvo, da biste izbjegli gore navedeno. Osim toga, kako biste novu godinu započeli mirno i zadovoljno, a ne u stresu zbog traženja novog računovođe.

Kroz godine rada smo uočili da nam mnogi naši klijenti dolaze s početkom nove godine jer žele promijeniti računovođu. Dakle, da ne bi bilo nova godina, novi računovođa, prilikom odabira računovođe trebate dobro razmisliti i provjeriti.

Kao prvo, računovođa bi trebao raditi u profesionalnom okruženju. Ako djeluje iz neke nesređene garaže, teško da će se moći koncentrirati na rad i efikasno funkcionirati. Prvi dojam kada upoznajete računovođu je vrlo bitan.

Koliko dugo postoji na tržištu? U današnje vrijeme, postoje različiti tečajevi za računovođe, računovodstveni servisi niču kao gljive poslije kiše. Ako se ne snađu u poslu, hoće li i sljedeće godine biti tu kada ih budete trebali ili ćete biti primorani tražiti novoga? Naravno, novootvorene tvrtke ne moraju značiti da se radi o manjoj kvaliteti usluga, bitno je da poslovanje vodi iskusna osoba koja stoji iza svoga tima.

Pri izboru računovođe morate biti sigurni da Vam može ponuditi dodanu vrijednost za vaše poslovanje.

Najjeftinije, skoro nikad nije i najbolje. Kad tražite novog računovođu vrlo je važno provjeriti informacije o njegovom iskustvu, koliko vremena posvećuju svome radu. Ako se radi o neodgovornoj osobi, njena/njegova pogreška Vas može skupo koštati, tako da će na kraju ispasti skuplji, a ne jeftiniji. Uvijek se raspitajte, provjerite preporučuje li ih itko.

Ergon specijalizirani  knjigovodstveno – računovodstveni servis s višegodišnjim iskustvom bavi se prvenstveno tvrtkama koje obavljaju uslužne djelatnosti. Posvećeni smo svojim klijentima i dostupni  24 sata dnevno. Višegodišnje iskustvo, posebna znanja poreznih i računovodstvenih propisa, te iznimno visoka razina povjerljivosti prema klijentima garantira dugoročnu, uspješnu suradnju.

Nazovite nas da provjerimo što možemo učiniti za vas.