Odabir knjigovođe, računovođe ili knjigovodstveno – računovodstvenog servisa je jedna od najvažnijih odluka koju donosite na početku svoga poslovanja.

Nažalost, neki pažnju odabiru pridaju tek kad se prvi put opeku…

Knjigovođa izrađuje, vodi, pohranjuje financijsku i nefinancijsku dokumentaciju poslovnih subjekata. Osnovni zadatak knjigovođe je da u skladu sa zakonskim propisima proknjiži poslovnu dokumentaciju. Knjigovođa mora biti osoba koja posao obavlja precizno i koja je temeljita u svom radu. Obzirom da vodi i ima uvid u sve vaše poslovne papire, dakle raspolaže povjerljivim podacima vašeg poslovanja, sasvim je jasno da mora biti i osoba od povjerenja.

Isplati se uzeti dovoljno vremena i dobro promisliti prije nego odaberete knjigovođu.

Također, treba razlikovati knjigovođu od računovođe. Računovođa je osoba koja posjeduje puno šire znanje od knjigovođe. Potvrdu svojih stručnih znanja i kvaliteta dokazuju certifikatom ovlaštenog računovođe kojih je u našoj zemlji još uvijek mali broj. Računovođa sastavlja financijske izvještaje. Za  uspješno obavljanje ovog posla neophodno je odlično poznavanje područja rada, kontinuirano praćenje poreznih i zakonskih propisa, stalna edukacija.

Dobar računovođa može itekako doprinijeti unapređenju vašeg poslovanja, stoga je ulaganje u kvalitetnog i stručnog računovođu, koji će vam osigurati i usluge poslovnog savjetovanja te time osigurati maksimum financijske koristi, itekako isplativa investicija. Kada birate, imajte na umu da odaberete  računovođu koji će vam garantirati povjerljivost informacija, biti dostupan u svakom trenutku,  koji je dovoljno stručan i koji raspolaže posebnim znanjima poreznih i knjigovodstvenih propisa, a sve to kako bi osigurao najvišu kvalitetu usluga i pronalazio optimalne porezne modele.

Investicija u dobrog računovođu je investicija za budućnost vašeg poslovanja.